3 tips voor het stijlvol stylen van een ronde tafel

Ronde tafels bieden een unieke kans om creatief te zijn met je styling, en je hoeft niet per se in het midden te beginnen. Hier zijn drie vernieuwende tips om de focus te verleggen en een onconventionele stijl toe te passen op jouw ronde tafel.

1: Asymmetrisch middenpunt

Vaak zie je dat op een ronde tafel de focus op het midden van de cirkel wordt gelegd. Het is zeker niet fout maar het zorgt wel voor een enigszins statisch beeld. Mijn tip: speel met asymmetrie door de focus van je decoratie net iets uit het midden te plaatsen. Denk aan een kunstzinnige vaas met wilde bloemen. Maak een verzameling van verschillende hoogtes en texturen waarbij het hoogste punt buiten het midden van je tafel valt. Deze speelse aanpak geeft een dynamisch karakter aan de tafel.

2: Balans tussen de decoratie en de hanglamp

Zorg voor een contrast tussen de statement hanglamp en je tafeldecoraties. Kies voor subtiele, minimalistische tafeldecoraties om het visuele gewicht te verschuiven naar de hanglamp. Dit creëert een gebalanceerde look waarbij de lamp de aandacht trekt zonder te domineren. Of Andersom: kies een subtiele, minimalistische hanglamp en pak uit met de tafeldecoraties. Denk na over hoe hoog je lamp hangt. Een standaard afstand van onderkant lamp tot de tafel is 70cm. Echter is het bij hoge bloemen soms fijn om je lamp iets hoger te hebben hangen, tip: zorg dat je je lamp makkelijk in hoogte kunt verstellen.

3: Tafeltje dek je

Eters over de vloer? Jij wil natuurlijk een prachtig gedekte tafel, want niet alleen jouw kookkunsten zijn van hoog niveau, maar ook je styling! Begin met een mooi neutraal rond tafelkleed als de perfecte basis voor jouw tafelsetting. Kies voor borden en kommen in een bijpassende kleurcombinatie. Een mix van verschillende texturen en vormen voegt een speels element toe aan je tafelsetting. Denk aan keramiek, porselein of zelfs artistiek handgemaakt aardewerk voor een persoonlijk tintje. Breng variatie aan met bestek dat net even anders is dan normaal, bijvoorbeeld met houten stelen. Anders dan bij het decoreren, is bij het dekken van je ronde tafel het midden juist fijn om aan vast te houden. Plaats een rond dienblad in het midden om daarop kaarsen en bijvoorbeeld sauzen en extra specerijen te plaatsen voor tijdens het eten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *